Sari la conținut

joi

04

iun. 2020

FMR – forme ușoare de performativitate

Online / ora 19:00 / 120 min

Spusul poveștilor (storytelling) e una dintre cele mai vechi arte. În toate timpurile și în toate culturile, oamenii și-au spus povești unii altora, iar pe cât ne permite memoria și istoria să ne amintim, oamenii au 𝘢𝘴𝘤𝘶𝘭𝘵𝘢𝘵 aceste povești.

În 4 iunie, de la ora 19:00, în cadrul unei noi întâlniri #FMR online, vom explora diverse construcții narative, apelând la o serie de exerciții de storytelling. Sesiunea se va încheia cu o discuție despre formele de expresie contemporane în care se regăsește actul povestirii (de la story-urile Instagram-ului la escaperoom-uri). Cu: Lucia Mărneanu și Oana Hodade.

▶️ Înscrierile se fac simplu aici: https://forms.gle/b4yWjr8wxzZPknAX6

Locurile sunt limitate, în număr de 10, așadar vă recomandăm să vă rezervați un loc din timp, până miercuri, ora 18:00.

Tot ce ai nevoie pentru a participa este un laptop și acces la internet.
După înscriere vei primi următoarele instrucțiuni pe e-mail.

Participarea este gratuită. Curiozitatea e bine-venită.

Visual după desene de Lucia Mărneanu.
____________
Despre moderatori:
Oana Hodade trăiește și lucrează la Cluj. A absolvit Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureș. Cu o educație formală în artele spectacolului, și-a extins treptat interesul către performativitate, peisaj sonor, imagine, text și ilustrație. Explorează fragilitatea, senzualitatea și spațiul personal, creând lucrări care se concentrează pe redarea de experiențe și senzații. Munca ei are și o dimensiune pragmatică; lucrează alături de structuri independente în producția și promovarea artei contemporane și editează cărți.

Lucia Mărneanu este o artistă stabilită la Cluj. A absolvit secția de grafică la UAD și secția de actorie la UBB. A colaborat, fie ca actriță, fie ca ilustrator, cu regizori ca Sinko Ferencz, David Schwartz, Cristian Ban, Leta Popescu, Andreea Iacob. În prezent pictează pereți, activând sub numele de Dunga. Cel mai recent proiect al ei este jurnalul grafic ”An Almost Political Diary” (ed. Idea 2019).

____________

#FMR este un program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.