Sari la conținut

vineri

17

mai 2019

Open Access | Prezentare publică interactivă #Lab1

CINETic, București / ora 18:00 /

(storytelling) {transmedia} [open access]

Deși există de zeci de ani răspândită sub diverse forme, transmedia este un termen inventat în 2003 de Henry Jenkins, specialist în media, pop-cultură și cultură participativă, ca să definească o poveste hiperlinkuită, desfășurată în medii diferite.

De exemplu: o carte, un spectacol, Twitter și un joc video.
Poveștile își au propria autonomie în fiecare dintre medii, iar „spectatorul“ transmedia își face propriul traseu, alege singur de unde își începe experiența, cum o continuă și când o încheie.

Între 11 și 18 mai, opt artiști europeni din artele spectacolului participă la primul laborator de prototipaj transmedia, „Transmedia storytelling, o narațiune non-liniară și interactivă”, parte a proiectului european Open Access – experimenting with transmedia and performing arts.

Dacă ești un spectator curios și deschis la experiențe noi, vrei să interacționezi cu rezultatele laboratorului și ești dorinic să oferi feedback artiștilor, atunci te așteptăm în data de 17 mai, ora 18:00, la CINETic, pentru a testa împreună rezultatele laboratorului.

Intrarea liberă.


„Transmedia storytelling, o narațiune non-liniară și interactivă” #Lab1 face parte din proiectul european Open Access, o colaborare între Asociația Colectiv A din Cluj și MA AVEC GRANIT, Belfort/Montbéliard [Franța], DUPLACENA, Lisabona [Portugalia], NATIONAL THEATRE WALES, Cardiff [UK], proiect co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene.


Laboratorul face parte din programul Sezonului România-Franța.


Evenimentul face parte din programul Open Space. Open mind – practici artistice inovative pentru un public nou.

Program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Mai multe detalii:

Open Access