Sari la conținut

Roland Váczi s-a născut la Cluj în 1983 într-o familie de fotbaliști și muncitori. Fotbal nu a jucat deloc, iar la fabrică a ajuns doar prin 2010, când a început să fotografieze pentru diferite organizații la Fabrica de Pensule din Cluj. 

A absolvit Foto-Video la UAD Cluj. A fost convertit să genereze profit de către o firmă de branding. A produs exclusiv timp de trei ani fotografie de advertising. A urmat perioada de freelancing în care face cam de toate și pe care o trăiește și în prezent.

A refuzat să lucreze pentru Roșia Montană Gold Corp. și Holzindustrie Schweighofer dar a fotografiat pentru Untold, Procter & Gamble, Wizz Air, Google și MOL. Trei ani a lucrat aproape zilnic în Pata Rât și între timp a fotografiat nunți de upper middle class și hipsteri la vernisaje. În ultimii ani preponderent documentează proiecte artistice și sociale. În fotografie caută corectitudine tehnică, sinceritate, respect față de subiect și constelații de moment. I-au publicat fotografii printre altele Scena9, DOR, IDEA artă+societate, Dilema Veche, Revista Arta.  Cel mai mult îi place să fotografieze expoziții și teatru și oameni creativi și dezinvolți. E fascinat de ei. E fascinat și de Colectiv A.