Sari la conținut

În cadrul Laboratorului ABC Performativ au avut loc o serie de întâlniri săptămânale în care participanți și coordonator deopotrivă au descoperit împreună definiții personale ale performance-ului prin abordări atât teoretice, cât și practice. Laboratorul s-a desfășurat în 12 întâlniri săptămânale, în perioada 4 aprilie – 27 iunie 2015, în sala RAP de la etajul doi al Fabricii de Pensule. Participanții au vizionat filme, spectacole și performance-uri, au vorbit despre posibilitățile de documentare a unui performance și au încercat să înțeleagă mai multe despre artele performative împreună, făcând o serie de exerciții practice.

Laboratorul ABC Performativ a avut ca finalitate o prezentare publică a unui performance de grup și/sau a mai multor performance-uri individuale.

Au fost bineveniți toți cei interesați de artele performative, profesioniști sau non-profesioniști, și care au fost disponibili pentru toată durata laboratorului.

Coordonatorul laboratorului a fost Raul Coldea, regizor de teatru, masterand în cadrul Masteratului de Arte Performative și Film (Facultatea de Teatru și Televiziune Cluj), regizorul spectacolelor Ce am ales să uit la Teatru Fix Iași, Provizoriu și Nu cred că o să îmi treacă vreodată la Reactor de creație și experiment Cluj.

Laboratorul ABC Performativ a făcut parte din Fondul Colectiv de Creație, un fond comun de resurse – spațiu de lucru, know-how artistic și de management cultural, resurse financiare, dar și valori și practici comune de lucru – care a susținut dezvoltarea de noi spectacole de dans contemporan, noi idei și practici în zona artelor performative. Proiectul Fondul Colectiv de Creație a fost realizat de către Asociația Colectiv A Cluj în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București și a fost finanțat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.