Sari la conținut

Laboratorul ABC Performativ vă propune o serie de întâlniri săptămânale în care să descoperim împreună, participanți și coordonator deopotrivă, definiții personale ale performance-ului prin abordări atât teoretice, cât și practice. Laboratorul se va desfășura în 12 întâlniri săptămânale, în perioada 4 aprilie – 27 iunie, în sala RAP de la etajul doi al Fabricii de Pensule. Vom viziona filme, spectacole și performance-uri, vom vorbi despre posibilitățile de documentare a unui performance și vom încerca să înțelegem mai multe despre artele performative împreună, făcând o serie de exerciții practice.

Laboratorul ABC Performativ va avea ca finalitate o prezentare publică a unui performance de grup și/sau a mai multor performance-uri individuale.

Sunt bineveniți toți cei care sunt interesați de artele performative, profesioniști sau non-profesioniști, și care sunt disponibili pentru toată durata laboratorului.

Coordonatorul laboratorului este Raul Coldea, regizor de teatru, masterand în cadrul Masteratului de Arte Performative și Film (Facultatea de Teatru și Televiziune Cluj), regizorul spectacolelor Ce am ales să uit la Teatru Fix Iași, Provizoriu și Nu cred că o să îmi treacă vreodată la Reactor de creație și experiment Cluj.

Participarea este gratuită. Dacă vreți să vă înscrieți la acest laborator, trimiteți-ne o scrisoare de intenție și o biografie pe adresa proiecte@colectiva.ro, până la data de 2 aprilie 2016.

Prima întâlnire va avea loc luni, 4 aprilie, ora 19:00, în sala RAP (etajul II).


Laboratorul ABC Performativ face parte din Fondul Colectiv de Creație, un fond comun de resurse – spațiu de lucru, know-how artistic și de management cultural, resurse financiare, dar și valori și practici comune de lucru – care își propune să susțină dezvoltarea de noi spectacole de dans contemporan, noi idei și practici în zona artelor performative. Proiectul Fondul Colectiv de Creație este realizat de către Asociația Colectiv A Cluj în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București și este finanțat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.