Sari la conținut

Proiectul Colectiv Performativ a constat într-un program de laboratoare de cercetare interdisciplinară derulate în perioada 1 iunie – 30 august 2019. Proiectul, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, și-a propus drept obiectiv formarea unui cadru de cercetare artistică și de creare de noi forme estetice și discursive.

Programul a fost adresat artiștilor care derulează proiecte în sfera dansului contemporan/ al performance-ului și artelor vizuale. În urma unui apel de proiecte au fost selectate trei proiecte care au presupus colaborarea dintre coregrafi/performeri și artiști vizuali, scopul laboratoarelor fiind de a sprijini dezvoltarea formelor de exprimare artistică hibride pentru a lărgi spectrul artistic cu care interacționează dansul contemporan.

Prin aceste laboratoare s-a creat un context lipsit de presiunea succesului și orientat, în schimb, spre procesul de lucru, care a dorit să susțină cercetarea și dezvoltarea unor metode proprii de expresie artistică. Echipele artistice au beneficiat de mentorat prin acompaniere atât la nivel de dezvoltare a conceptului și derulare a cercetării, cât și la nivel discursiv, prin prezența unui critic/teoretician.