Sari la conținut

Asociația Colectiv A lansează lansează proiectul Colectiv Performativ, care cuprinde un program de laboratoare de cercetare interdisciplinară derulate în perioada 1 iunie – 30 august 2019. Proiectul, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, susține apariția unui cadru de cercetare artistică și de creare de noi forme estetice și discursive.

Programul este adresat artiștilor care derulează proiecte în sfera dansului contemporan/ al performance-ului și artelor vizuale. Vor fi selectate trei proiecte care presupun colaborarea dintre coregrafi/performeri și artiști vizuali, scopul laboratoarelor fiind de a sprijini dezvoltarea formelor de exprimare artistică hibride tocmai pentru a lărgi spectrul artistic cu care interacționează dansul contemporan.

Prin aceste laboratoare dorim crearea unui context lipsit de presiunea succesului și orientat, în schimb, spre procesul de lucru, care să susțină cercetarea și dezvoltarea unor metode proprii de expresie artistică. Echipele artistice vor fi beneficia de mentorat prin acompaniere atât la nivel de dezvoltare a conceptului și derulare a cercetării, cât și la nivel discursiv, prin prezența unui critic/teoretician.