Sari la conținut

Din 2015 până în 2019, Cultural Management Academy a fost un program post-universitar de formare în management cultural, care vizează consolidarea capacităților organizaționale și instituționale, cât și  stimularea schimbului, a colaborării în Balcani și Europa de Sud-Est. A fost înființată la Sofia și de-a lungul anilor s-a dezvoltat într-un program internațional organizat de Goethe-Institut Sofia, București, Salonic și Sarajevo. Rețeaua CMA include aproape 250 de manageri culturali din Bulgaria, România, Moldova, Grecia, Bosnia și Herțegovina. În fiecare an, CMA a oferit seminarii locale intensive (inclusiv prelegeri, ateliere și traininguri cu profesioniști locali și internaționali), o întâlnire în rețea a tuturor participanților în Sofia și Plovdiv, posibilități de finanțare pentru noi proiecte și alte oportunități de networking și colaborare.

Din 2020, proiectul începe o nouă etapă de existență în România. Principalii organizatori sunt Asociația Colectiv A, în parteneriat strategic cu Goethe-Institut București și cu sprijinul puternic al clusterului EUNIC. Datorită circumstanțelor Covid-19, Academia de la București din acest an va fi o ediție experimentală, care va avea loc în mediul online. Ne așteptăm să fie o experiență benefică a învățării împreună, chiar dacă suntem în orașe și țări diferite. În ceea ce privește atmosfera laboratorului, obiectivele noastre principale pentru această ediție sunt crearea sentimentului de a fi împreună și explorarea unor metode de învățare orizontale, bazate pe împărtășirea experiențelor profesionale în moduri ludice. 

Parteneri

Universitatea din București – Facultatea de Științe Politice, Centrul pentru Studii de Dezvoltare și Cooperare Internațională, CNDB – Centrul Național al Dansului București și EUNIC România: Institutul Polonez din București, British Council, ICR – Institutul Cultural Român, Institutul Camões București, Forumul Cultural Austriac București, Institutul Francez din România, Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România.

Heritage Contact Zone, proiect co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

Cultural Management Academy este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.